Početna stranica>>> foto-sprovodi>>> sprovod-Ljubica Prusac>>> sprovod-Vinko Volarević>>> sprovod-Zorka Markota>>> sprovod-Manda Musulin>>> Foto-arhiva

Sprovod pok. Tomice (Tomažine) Čalo 08.10.2018

U ponedjeljak 8.10. povodom sahrane Tomice (Tomažine) Čalo , majke našeg župnika don Mile u Trilj se na različite načine uputilo stotinjak župljana. Na gradskom groblju, mrtvačnici i župnoj crkvi Sv. Mihovila okupio se veliki broj ljudi iz različitih krajeva ponajviše iz župa kojima je don Mile bio župnik. Nakon primanja sućuti održana je misa zadužnica u crkvi Sv. Mihovila iako velika i lijepo uređena bila je premala da primi nazočno mnoštvo koje je napunilo okoliš crkve. Sv. Misi koncelebriralo je više od pedeset svećenika. Svetu Misu i sprovodne obrede predvodio je mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije koji je tijekom svoje propovijedi pročito i sažalnicu nadbiskupa Marina Barišića i prenio izraze sućuti dubrovačkoga biskupa Mate Uzinića i Vojnig Ordinarija biskupa Jure Bogdana. Sam čin pokopa obavljen je na gradskom groblju Trilj gdje su naši župni pučki pjevači otpjevali pjesmu "Marijo Majko".

U nastavku donosimo zahvalu našeg don Mile: U ime cijele svoje obitelji zahvaljujem svima Vama koji ste bili na posljednjem ispraćaju pokojne majke Tomažine u Trilju. Zahvaljujem se na blizini, na povezanosti, na darovanim svetim misama i prilozima za crkvu i na molitvi. Zahvalnost i pučkim pjevačima za pjesmu na groblju.

Copyright © 11.10.2018-Vidonjac

free counter