Početna stranica>>> Foto-arhiva

Udruga mladih u akciji čišćenja mjesta
(Vid, 02.06.2012)

Dana 13.05.2012 u župnoj dvorani u Vidu skupilo se 30-ak mladih koji svojim radom žele učiniti nešto za selo a i za sebe same! Pala je odluka o osnivanju Udruge mladih Vid koja je osnovana na osnivačkoj skupštini 26.05.2012. Ciljevi udruge su organiziranje raznih manifestacija, humanitrnih akcija, uredjivanje samog sela po potrebi, druženje mladih, organiziranje raznih turnira, povrh svega tokom ljeta…Mi mladi imamo ideje i vizije a uz pomoć mjestana nadamo se provesti što više ideja u djela te tako upotpuniti život cijeloga sela!!!

Poveli smo se primjerom cijelog svijeta koji ovih dana obilježava ZELENI DAN. Svakodnevno nam pri ulasku u selo pogled pada na veliki parking sa pripadajućim okolišem i razmislili smo da bi ljepše izgledao i pružao bolju dobrodošlicu budućim gostima ako bismo ga malo počistili, reciklirajući smeće umjesto da ga odlažemo na nepropisna mjesta. Čišćenje se proširilo i obuhvatilo most sa cjelokupnim ulazom u selo. Bilo je zanimljivo gledati kako mladi iz mjesta kupe potrebne alate od kuće, puni poleta i želje za radom. Momci su bili zaduženi za košnju trave i čišćenje po Norinu, a cure su se u ugodnoj ćakuli zabavljale kupljenjem smeća, čišćenjem parkinga i kanala za travnjake i biljke. Nije mnogo ali na kraju dana razultat je ipak bio vidljiv. Vrijeme je proletilo u ugodnom društvu i društvenokorisnom radu, što je i bit akcije ali i udruge mladih. Druženje smo završili zakuskom i planom za slijedeća druženja i akcije ove i svih drugih naravi.


Kliknite za uvecanje Kliknite za uvecanje Kliknite za uvecanje Kliknite za uvecanje Kliknite za uvecanje Kliknite za uvecanje
Kliknite za uvecanje Kliknite za uvecanje Kliknite za uvecanje Kliknite za uvecanje

Copyright © 06.06.2012-Vidonjac